Corvus Uitvaartzorg
Wil Boerman – van Wijk
Groen-Blauwlaan 10
2718 JA Zoetermeer
06 39 84 25 81
E-mail info@corvus-uitvaartzorg.nl

Wil Boerman

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest voor een grote uitvaartorganisatie, heb ik in 2011 de stap gemaakt om mijn eigen uitvaartonderneming te starten. Uitvaartbegeleider is een beroep dat je met hart en ziel uitvoert. Binnen mijn eigen bedrijf heb ik daar alle ruimte voor. Ik kan mijn eigen keuzes maken en mijn eigen werkwijze hanteren. Daardoor haal ik nog meer voldoening uit mijn werk.

Zorg voor natuur en milieu

Het milieu en de natuur gaan mij aan het hart. Ik ben mij daarom aan het oriënteren op milieuvriendelijke uitvaarten, ook wel groene uitvaarten genoemd. Denk hierbij aan het gebruik van milieuvriendelijke producten zoals fairtrade kisten of kisten van FSC hout maar ook aan alternatief vervoer, lijkwaden en het gebruik van opbaarplanken.

De betekenis van de naam Corvus

Corvus is Latijn voor raven en kraaien. De symboliek van deze vogels is divers: vooral in de bijbel worden zij gezien als de mystieke en spirituele verbinding met God en in oude culturen als begeleiders van de ziel van het donker naar het licht. Daarnaast wordt de roep van de raven vaak gezien als voorbode van naderend onheil . Het is een mooie symboliek passend bij zowel de verdrietige als de hoopvolle gedachten rond de dood.

De roep van de kraai als teken van naderend onheil heb ik zelf ervaren: een dag voor het plotselinge overlijden van mijn vader, werd ik opgeschrikt door een luid gekras van een groep kraaien in een boom naast het uitvaartcentrum waar ik werkte. Of er daadwerkelijk een verband was, kan ik uiteraard niet met zekerheid zeggen, maar het voelde voor mij wel als zodanig.Fotografie: Ursula Mannée - www.manneefotografie.nl