Corvus Uitvaartzorg
Wil Boerman – van Wijk
Groen-Blauwlaan 10
2718 JA Zoetermeer
06 39 84 25 81
E-mail info@corvus-uitvaartzorg.nl

Sinds kort ben ik een partnerschap aangegaan met Greencoffins voor de levering van Fair Trade uitvaartkisten. Dit bedrijf is in Nederland de alleenvertegenwoordiger van de Engelse Fair Trade producent Ecocoffins.

De collectie biedt een ruime keuze aan milieuvriendelijke uitvaart kisten en urnen voor diegene die ervoor kiezen om een milieubewuste levensstijl ook na het overlijden in praktijk te brengen.

De kisten zien er niet alleen erg mooi uit, maar hebben het Fair Trade keurmerk.
De World Fair Trade Organization (WFTO) houdt er toezicht op dat de plaatselijke boeren onder goede omstandigheden werken en een eerlijk loon ontvangen.
Geen kinder- of gedwongen arbeid.
Daarnaast zijn ze gemaakt van ecologisch gekweekte planten en bomen. Na het kappen is er geen herbeplanting nodig. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van plantaardige materialen;
geen lijm of metaal.
Het bevestigingsmateriaal is palmkoord.
De kisten worden gemaakt van bamboe, pandanus (wilde annanas) en bananenblad.

Omdat er aan de manden en kisten geen voor het milieu schadelijke stoffen worden toegevoegd blijven deze volledig biologisch afbreekbaar.
Corvus Uitvaartzorg werkt al met milieuvriendelijke kistenleveranciers, waden- en baarplanken leveranciers, dit is echter een zeer welkome uitbreiding van het assortiment.

U kunt nu een nog bewustere keuze maken bij het kopen van een kist en ook duurzaamheid een rol laten spelen.
Het is goed om te weten dat het kopen van deze producten een financiële bijdrage levert aan en kansen creëert voor mensen in enkele van de armste regio’s van de wereld.

Voor meer informatie kijk op: www.greencoffins.nl